Minder doch beter

Amicae amicique, intimae intimique,

Weet u wie ik een ontzettend triest geval vind: Barbie van de OhOhCherso. Het leven willen lijden van een plastic pop is toch wel het domste wat ik ooit gehoord heb.

Maar daar gaat het nu niet om,
Het thema ‘minder doch beter’ doet mij stilstaan bij de dagen van het leven. Alles over je dagen des levens is in zekere zin een geheim waarvan maar één iemand de precieze aantallen weet. Of het dagen van vreselijk lachen worden of dagen van verschrikkelijk lachen kun je pas achteraf vaststellen. Maar het punt waar ik naartoe wil is dat je op één ding voor de volle honderd procent kunt vertrouwen: De levensdagen worden minder!

En nu borrelt bij mij de vraag naar boven of deze beter worden of dat ik over mijn piek heen zit.

Het studentenleven telt al veel dagen van kommer en kwel, maar toch ook zeker van onvergetelijke uren. Waar zit ik in mijn fases en hoe doe ik het tot zo ver? Zal er een soort scorebord zijn van waar ik punten op scoor? Om eerlijk te zijn denk ik dat mijn beste jaren zijn geweest en dat het voor mij nu afbouwen wordt naar het burgerlijke bestaan. Ik wil u zo graag aanmoedigen om in uw wellicht jongere jaren hoog te vliegen! Ren je rot door de dagen nu het nog kan, en leef een leven die je kunt herinneren! Om met de woorden van BLØF te spreken: ‘spijt heb je morgen maar’. Kun je zingen, zing dan! Wil je springen, Spring dan! En ik wil daar graag een schep boven op doen, Kun je niet zingen, zing dan! Doe gek, leef je desnoods uit nu het allemaal nog kan in ons studentenleven. Ik geloof in het studentenleven, dat je er veel van kunt opdoen en dat het zo donders goed is voor je eigen! Ik moet ook denken aan de vele minder heldere momenten (om het zo te noemen) maar ik weet nu tenminste dat het mindere momenten waren. Laat de fouten en angsten achter je. Kom uit de kooi en loop op je handen. Zie de wereld op zijn kop hangen en wees niet van deze wereld. Leef als een bevrijd kind en leef je leven zoals deze bedoeld is, zoals God deze bedoeld heeft.

Leon Rook.