Amicalen!

Het was woensdag, een bijna gewone doordeweekse dag. Wij, de senaat van Pro Deo, waren die avond bijeengekomen om over verenigingszaken te vergaderen. Het verliep ontzettend soepel en boekte veel vooruitgang. Het beloofde een kansrijke avond te worden. Maar…

Wij zagen een onbekend persoon onze schutting over springen! Voordat wij ook maar enigszins door hadden wat er gebeurde, stroomde de achtertuin van de Derde Helft vol met amicalen. Was het al te laat? Voor ons niet! Wij renden naar de achterdeur om die op slot te draaien, maar het was wél te laat. Na een lange tijd van inspanning gaf ik mij gewonnen. Het was Ultrajectum uit Utrecht gelukt om de abactis van Pro Deo te ontvoeren. Met een verbolgen gezicht werd ik in de auto gezet. Op dat moment wist ik nog steeds niet wat mij was overkomen. Daar zaten we dan in de auto, Ultrajectum zo trots als maar kan en ik trachtend mijn verlies te accepteren.

Wat een geslaagde amicale actie was dat voor hen. Enkele leden van Pro Deo pakten hun spullen bijeen en verlieten het mooie Deventer om hun abactis op te halen. Op het moment dat de leden van Pro Deo aankwamen begon het feestje. Er werd gelachen, gedanst en serieus gepraat. Wat was dat een mooie nacht!

Zo zie je maar weer, er is altijd wel wat te beleven in het studentenleven bij Pro Deo!

Thomas Waardenburg