Live it! 2018

Een aantal van onze leden zijn dit weekend naar Live-it 2018. Het thema is Fearless. Lees hieronder hun ervaringen:

Woensdag

Woensdagavond sprak Jurjen ten Brinke over je identiteit in Christus aan de hand van Daniël. Daniël wist waar hij voor stond en wie hij was. Wij weten vaak goed te vertellen wie we niet zijn (politieke of kerkelijke voorkeur), maar weten we ook uit te leggen wie we wél zijn? In de bijbel staat ‘niet ik, maar christus leeft in mij’. Jezus is er en staat naast je. Als je leeft vanuit die waarheid hoef je nergens bang voor te zijn!

Donderdag

Donderdagochtend sprak Jack Nugter ook over het verhaal van Daniël en zijn vrienden die niet voor het beeld van Nebukadnezar wilden knielen. Vertrouwen op God blijft een uitdaging, omdat de wereld om je heen continu verandert. Blijven vertrouwen op God lukt alleen als je ook continu naar God toe gaat. Daarnaast stelde hij onder andere de volgende vraag: er is vaak best veel individualisme in de kerk, maar zijn we nog één lichaam en een eenheid die elkaar opbouwt, bemoedigt en voor elkaar bidt?
Dit is een mooie vraag voor ons als vereniging om over na te denken. Daarnaast legde hij uit dat de vrienden van Daniël niet bang waren, omdat ze wisten wie God was. Weten wie God is, drijft angst uit. Jezus is opgewekt en daardoor mogen ook wij opgewekt zijn.

Daarnaast werd ook de track ‘waarheidszoekers’ gevolgd. De track werd ingeleid met het feit dat 30% van de studenten aan het einde van hun studie of net na hun studie niet meer geloven in God. Dat is best heftig; daarom is het belangrijk om grote vragen toch te stellen en te zoeken naar antwoorden en de waarheid. Vervolgens gingen we in groepjes nadenken over de vraag ‘waarom is er lijden?’.
Donderdagavond sprak Cocky Drost over relaties en verbinding. Ze legde uit wat de verschillende niveau’s van verbinding zijn. Hierna is nog gezellig geborreld.

Vrijdag:

Vandaag stond de tweede track prestatiesamenleving op het programma. Deze track ging over prestatiedruk, egoïsme en concurrentie in de huidige samenleving.
Daar heb ik het volgende geleerd: ‘Ik ben niet wat ik doe of heb, of wat andere over mij zeggen’.
Vanavond was er een bijzondere praise- en prayeravond. Met veel mooie liederen en symbolische gebedsmanieren. Bijvoorbeeld: je angsten hoog in een net gooien en dan onder de bescherming van het net, ver van je angsten gaan zitten. Om zo ‘Fearless’ door te kunnen gaan.

Als God met je is? Wie kan dan nog tegen je zijn?