Een ouderwetse clash! De laatste activiteit van dit jaar…

Een zinderende clash wachtte onze geliefde leden van onze prachtige stad in de laatste activiteit van dit jaar. Van wie is de amicaal tot spelletjes in een sportzaal, van taarten bakken tot het amicaal feest, we hebben van alles gedaan dit jaar. De diversiteit aan activiteiten verdiende een passende afsluiter en die kwam er. We begonnen op een traditionele plek en er was een ouderwetse clash tussen mannen en vrouwen! En ja, de cirkel bleek weer ouderwets rond te zijn.

Oog in oog in spanning tegenover elkaar, zo stonden de mannen en vrouwen klaar. De eerste opdracht was een quiz. Het team dat won kreeg vier minuten voorsprong, een puzzel en een raadsel die leidde tot de volgende opdracht. En het kwam aan op het laatste koppel, de vrouwen wisten de mannen in de eerste ronde te verslaan. Ze kregen de voorsprong en de puzzel. Het zou niet de laatste puzzel blijken….

Bij onze geliefde Soos stonden de volgende opdrachten namelijk al weer klaar. En de mannen hadden iets van hun achterstand al weer ingelopen op de vrouwen. Er stonden wat puzzels klaar en de kandidaten werden getest op hun ruimtelijke inzicht en letterkunde. Dat laatste bleek een hint te zijn naar de volgende opdracht. Dit bleek ingewikkelder dan gedacht maar de vrouwen waren net iets eerder op weg naar de TSI, één van de vele mooie Pro Deo-huizen.

Wendbaarheid, raadsels en puzzels, de nieuwe uitdagingen lagen al weer klaar voor de vrouwen en mannen. Slalommen met ballen en tekenen op ramen, er gebeurde van alles. In de tussentijd was er ook nog een puzzel op te lossen. Want zoals elke clash befaamd, er dient een winnaar naar voren te komen. Elke opdracht bleek een hint te hebben voor de puzzel en de puzzel leidde de kandidaten uiteindelijk naar de hogeschool Saxion te Deventer.

Wie is de winnaar? En is Saxion eigenlijk niet een doolhof? Elke puzzel heeft een oplossing en die oplossing leidde naar een locatie in het Saxion. Daar lag de allerlaatste tip, zodat de leden niet het gehele gebouw dienden af te zoeken. Het was gelukt, de eerste groep komt eraan! Zoals bij de quiz al voorspeld was, de cirkel is vandaag rond. Tweemaal werd dit verteld. De persoon die de quiz opende, was ook het eindpunt. Deze filmachtige hint viel misschien vooraf niet op, maar achteraf zie je dat natuurlijk wel. En wie is de winnaar dit jaar? Wij, de Activiteitencommissie, feliciteren de vrouwen met de overwinning! Ze hebben de mannen de gehele tijd net van zich af weten te houden. Maar zoals onze geliefde Nestor al zei: ‘’De laatste zullen de eerste zijn…’’

Kortom, voor dit jaar hebben we helaas geen activiteiten meer. Echter, er wachten ons nog leuke weken met onder andere een open thema-avond in juni. Met open wordt bedoeld dat geïnteresseerden welkom zijn!